Hayatımızın her anında ve alanında iletişim halindeyiz.Birbirimiz ile sözcükler ve ses yolu ile kurduğumuz bağ sayesinde iletişimde bulunuyoruz.İletişimde temel amacın vermek istediğimiz mesajı karşı tarafa iletmek olarak düşünsekte  telaffuzumuzu iyileştirmek ve geliştirmek gayesini de bırakmamalıyız.Sevilen ve beğenilen biri olmak için iyileştirilmiş bir telaffuz ve etkili iletişim ile sosyal hayatta diğer kişilere göre farklı olur ve bir adım öne çıkmış olursunuz kıymetli okurlarım.
Sosyal hayatta diksiyon dikkat çekmenizi sağlar.Aranan ve popüler kişi olmakla birlikte mantıklı ve sağlıklı şekilde ilişkiler kurma fırsatını yakalamış olursunuz.Tüm bunlar iyi hoş fakat sosyal hayatta diksiyon ilişkileri nasıl etkiler derseniz haydi gelin bir göz atalım……
Konuşma şekliniz sizin karakterinizi yansıtırken, iletişimde dış görünüşünüzün ardından diksiyon gelmektedir. Diksiyon; karşımızdaki kişide bıraktığımız en önemli ikinci etkendir. Özellikle ilk kez tanıştığımız birine kendimizden bahsederken kendimizi etkili, doğru tanıtmamız olumlu bir imaj  bırakır.Böylece iyi bir izlenim bırakmış olursunuz.
Kendimizi daha rahat ifade ederiz. Diksiyonun sosyal yaşamdaki etkileri arasında ki önemli bir faktörde budur. Her birimizin  ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır.Bunların karşılanması için iletişim kurmak zorundayız.Kurmuş olduğumuz bu iletişimin ise sağlıklı olması gerekir.İletişim kurduğumuz kişilere karşı kendimizi anlaşılır ve doğru şekilde ifade etmeliyiz.Örneğin gideceğimiz bir davet ya da sosyal ortamda kıyafet seçimimize göstereceğimiz özene birde konuşmamızı ekleriz.Güzel ve etkili bir diksiyon ile sağlıklı iletişim elde eder böylelikle farkındalık oluşturabiliriz. Oluşturulan bu farkındalık sayesinde sosyal yaşamın gözdesi olabilirsiniz. Her birimiz yeni tanıştığımız kişiler üzerinde olumlu etkiler bırakmak isteriz.
İyi bir diksiyon elde ettiğimizde ise çevremizde geniş bir kitleye ulaşarak yaptığımız çalışmalarda başarılı işlere imza atma fırsatı yakalarız.Sosyal hayatınızda olumlu etkiler bırakmak istediğinizde mutlaka bir diksiyon kursuna başvurmalısınız.Sağlıklı iletişim ile birlikte güzel ilişkiler oluşturmak sosyal yaşamınızı da kaliteli kılacaktır. Hitabınızın nahif olduğu günler dilerim.Yeniden buluşuncaya dek sağlıcakla kalın…