Karesi Belediyesi tarafından kırsal mahallelere yapılan hizmetler arasında kırsaldaki öğrencilerin kent öğrencilerine göre dezavantajları artık tarihe karışıyor. Duyulduğunda ne kadar anlamlı geliyor değil mi kulağa? Öğrenci olmanın günümüzde yeterince zor olmasıyla birlikte birde kırsal mahallede eğitimlerini sürdüren öğrenciler için eğitim hayatları eziyet olmaktan çıkarak eğlenerek öğrenmeye dönüşüyor. Peki, ama bu nasıl oluyor?

Cevaba gelince bu iş sadece bir otobüs ve yüzlerce kitap ile oluyor. Birde çeşitli akıl zekâ oyunları, birbirinden farklı etkinlik kitapları, çeşitli çocuk oyunları ve saymakla bitmeyen dopdolu etkinlikler. Bu etkinlikler ilçenin kırsal mahallelerinde yaşayan çocuklar ile buluştuğunda ise paha biçilmez bir mutluluk ortaya çıkıyor. Kısacası yapılan hizmet amaca uymuş oluyor. Son olarak kırsal mahalleler arasında yer alan Yağcılar İlkokulu olan rotamız sırasında orada olma fırsatını yakalamış ve etkinlikler ile yarının geleceği günümüzün minikleri kıymetli çocuklarımız ile bir araya gelme fırsatı bulmuştum.

O minicik bedenlerinde taşıdıkları kocaman kalpleri ile karşıladılar bizleri. Hikâyeler okuduk, çocuk oyunları oynadık, yüz boyama saatimiz ile oldukça eğlenceli vakit geçirdik. Bu işin en kötü yanı bizlere ayrılan sürenin sonuna gelmiş olmaktı. Yeniden görüşmek üzere diye sözleşerek sımsıkı sarılıp ayrıldık. Bizler rotamızı diğer okullara çevirirken, onlar derslerini ihmal etmeden çok çalışacaklarını ve bizleri tekrar beklediklerini söylediler.

Öyle güzel bir deneyim olmuştu ki bu bizim için. Geleceğin doktorları, öğretmenleri kim bilir belki geleceğin köşe yazarları ile bir araya gelmiştim. Minik bedenlerindeki kocaman kalplerine sığdırmışlardı bizleri. Bir de kendileri minik ama kalplerinin büyük olduğunun farkında olmaları işte bu her şeye değerdi.

Bu yolculuk sadece bir mobil kütüphanenin mahalle mahalle gezerek öğrencilerin kitap okumasına vesile olmak değil adeta bir otobüs dolusu bilgiyi taşıyarak bilginin yolculuğuna çıkmaktı. Bilgi’nin yolculuğunun hayatımızda her daim olması dileği ile kalın sağlıcakl...