Tamda günümüz insanlarını özetler bir başlık değil mi bu? Çıkar denilince hepimizin yaşamış olduğu anılar vardır mutlaka kuşkusuz. Günümüz insanlarını dünya ilişkilerini açışından gözlemlediğimizde ne kadar çıkarcı ve faydacı bir hayat yaşadığımızı görüyorum .Çoğu kişi böyledir toplumda biri ya da bir şey ufak bir yarar sağladı mı ona yapışılıyor nedense.Ufak bir tartışma ya da ters bir davranışa şahit olunsa derhal uzaklaşılıyor hemen.Çıkar üzerine kurulan bir yaşam şekli insanı kendisine bile uzaklaştırır.


Biri sana bir ormanı gösterip bu bir orman mı diye sorduğunda evet cevabı gayet doğal geliyor ilk bakışta.Ancak ormanda ağaçlar,çeşitli hayvan ve bitkiler daha birçok yaşam var.Ormanda yaşayan bir sincabı gösterip bu orman mı sorusuna  evet cevabı çok yersiz görünür.Fakat hakikat işte burada başlıyor aslında.Sincabın içinde saklı olan dünya keşfedildiğinde..


Ayrılık yanılsamasından uyanmak için buradayız tamda. Uyanış her şeye yakın olmak sanırım.Hiçbir şeye taraf olmamak fakat her şeye karşı sempati duymak…


Aydınlanma,bir dalganın okyanus olduğunu fark etmesiyle başlıyor.Tek bir ağaç koca bir orman olduğunu anladığında kendisinin farkına varıyor.İçinde yaşadığımız evrende her şey birbirine bağlıdır aslında.Bu yazıyı okuyan kıymetli okuyucu sen de teksin .Yaşamış olduğun bu evren aslında sensin.Hakikat budur aslında .Ama tek olma durumu asla yalnızlık demek değil,kabul etsen de istemesen de nefes aldığın müddetçe her şeyle bağlantılısın aslında….

Yaşamınızda ki hakikatlerden ayrılmamanız dileği ile keyifli okumalar dilerim.)