Sevgili okurlar hayat eşittir iletişimdir desem bu konuda ne düşünürsünüz?İletişim denilince akla ilk gelen şey iki kişinin diyaloğu oluyor.Yaşamın içinde yok sayılamayacak bir kavramdır iletişim.Peki biz iletişimi nasıl değerlendiriyoruz?İletişim teorik olarak gönderici ve alıcı arasında gerçekleştirilen iki kişi ya da belirli bir insan grubu arasında gerçekleşen duygu,düşünce, davranış ve bilgi alışverişidir.
Sosyal çevremizde etrafımızdaki insanlarla sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmek için iletişimi güçlü tutmamız gerekir.Yaşamda ruhsal ve bedensel ihtiyaçlar içinde iletişim gereklidir.Kısaca iletişim insanı ,yakın ve uzak çevresine bağlayan  bir halka oluyor.Toplumda kanunların iletilmesinde de iletişimin sağlıklı ve güçlü olması gerekiyor.Sorunlarımızı çözmek ve gereksinimlerimizi karşılamak için iletişim gereklidir. Peki sadece iletişim yeterli midir? İletişiminde etkili olması mı gerekir?
Etkili iletişim becerileri için önce kendimizi iyi tanımak ve tanımlamak gerekiyor.Kendimizi doğru ifade etmek,karşımızdaki kişiyi etkin ve dikkatli dinlemek ,empati yaparak kendimizi karşıdaki kişinin yerine koyabilmek,beden dilini etkin ve aktif kullanabilmek,eleştirilere açık olmak,hitap ve ses düzeyini nitelikli kullanabilmek.
Sosyal yaşamda var olduğumuz sürece iletişim halinde olacağız hayat boyunca.Fakat etkili iletişim kaliteli yaşam şartlarımız için şart.Etkili iletişimin yolu ise iyi bir dinleyici olmaktan geçiyor.
İyi bir dinleyici dikkatini karşısındakine vermeli,konuşmacının sözünü kesmeden dinlemeli, göz teması kurmalı ve son sözü söylemek için çabalamamalıdır.Çünkü iyi bir konuşmacı olmanın yolu iyi bir dinleyici olmaktan geçer.İletişim kurarken yapılan hatalar arasında ise ; emir vermek,tehdit etmek ,konuyu saptırmak gibi yapılan davranışlar iletişimin katilidir.  Çevremizde nezaket sahibi olmakla birlikte etkili iletişim tekniklerini sosyal yaşamımıza entegre edebilirsek toplum gözünde saygınlığı arttırmış oluruz. Değerli okurlar ben iletişimi böyle tanımlarken sizlerinde fikirlerini merak etmekteyim.Yorumlarda buluşalımEtkili iletişimin sosyal yaşamınızda aktif olması dileği ile keyifli okumalar dilerim.