Kısacık ömrüne kattığı sayısız zaferler, zamanının ötesinde başarmış olduğu çeşitli inkılaplarla kurduğu bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti, onun için az zamanda yaptığı çok ve büyük işlerin en yücesiydi.Ulu Önder Mustafa Kemal’in o, sonsuz azim ve kararlılığıyla yürüttüğü ardı arkası kesilmeyen inkılaplarını, “İşte bu senin hazinen, ilelebet koruyup kollayacaksın, varlığının ve geleceğinin yegâne temeli Cumhuriyettir!” diyerek biz Türk gençliğine bıraktığı mirasın 100.yılını kutluyoruz bu yıl.


Geçmişten günümüze Türk Gençliği olarak Ata’mızın mirasını ne koşul altında olursa olsun sonsuza kadar koruyacağız elbette.


7’den 70’e Atamızdan miras kalan güzel ülkemizde edindiğimiz ilkeler doğrultusunda cumhuriyeti yaşatmaya devam edinmek her vatandaşın birinci görevi olmalı diye düşündüğümüzde aksini iddia etmek yanlış olacaktır fikrimce.


28 Ekim günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çankaya Köşkü’nde milletvekillerini toplayarak “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” söylemiyle ülkenin rotasını belirledi. 
Milletine ve özellikle gençliğe güveniyor; 


“Ey yükselen yeni nesil! gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyordu.Milletine böylesine güvenen bir lider için her gencin yaptığı tüm başarılı çalışmalar kuşkusuz ki ülkeye yapılan yatırımdır diye düşünüyorum. 


Demokrasi kavramının da yaygın bir şekilde hayatımızda yer edindiği bu güzel bağımsızlık ile kutlayacağımız nice 100.yıllar olması temennisi ile Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.