14  Şubat  Sevgililer  Günü  heyecanı  başladı. Bu  anlamlı  ve  özel  günde  sevgilisini  mutlu etmek  isteyenler  sevgi  yoluna revan  oldular.

Sevgililer  Günü, her  yılın 14  Şubat  günü  birçok  ülkede  kutlanan  özel  gündür. Kökeni, Roma Katolik  Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki  bir  din  adamının adına  ilan  edilen  bir  bayram  günü  olarak  ortaya çıkmıştır. Bu  sebeple  bazı  toplumlarda "Aziz  Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak  bilinir. Valentine  kelimesi, Batı medeniyetlerinde  hoşlanılan  kişi  veya  sevgili  anlamlarında da  kullanılır.

Günümüzde, bazı  toplumlarda sevgililerin  birbirine  hediyeler  aldığı, kartlar  gönderdiği  özel  bir  gün  olarak  devam  etmektedir. Tahminlere  göre 14  Şubat  günü, tüm dünyada 1 milyar  civarında  kart  gönderilmektedir. Bunun  yanı  sıra  hediye  alımlarından kaynaklı  piyasada  satışlar  artmaktadır.

Bütün  bu  yapılanlar  mutlu  aile, mutlu  yuvalar, mutlu  insanlar  oluşturmak  içindir. Evlilikle  taçlandığı  ve  anlamlı  yürütüldüğünde  sevgili  günü  oluşur. İşte  gün  o  gündür.

Eşlerin birbirlerine  olan  sevgi, saygı, ilgi  ve  alakaları  her  günü  sevgililer  günü  yapar.

Gelini  tarafından  içeri  buyur  edilen  adam  içeri  girer  ve  baş  köşeye  oturur. Babasını karşısında  gören  Ali , şaşkınlık  ve merak  karışımı  bir  bakışla ‘hoş  geldin  baba’ der.

-Hoşbulduk  oğlum. Oturmadan bana bir  beyaz  kağıt  ile bir  silgi  getir. Der.

-Kağıt, kalem mi? Ne  yapacaksın ki?

-Getir  sen, anlatacağım. Der  gözlerini  kırparak…

Olan bitene  anlam  veremeyen  Ali, önce  eşine sonra babasına baktı  ve koşar  adımlarla babasının  istediklerini  getirmek  üzere  odayı  terk  etti. Odada  sessizlik  hakimdi.

Sessizliği Selçuk ‘getirdim’ demesi  bozmuştu.

–Gel  otur  yanıma. Dedi  babası. Başını  onaylarcasına sallayan  Ali, hızla babasının  yanına  oturdu. Bir  elinde kağıt, bir  elinde  kalem, meraklı gözlerle  babasına  bakmaya  başladı.

Babası; -Yaz.

-Ne  yazayım?

-Aklına  gelen  bir şey  yaz. Bunun  üzerine  Ali, bir  cümle  yazdı. Tekrar  babasına  baktı.

-Sil  şimdi  onu.

-Peki  baba. Diyerek  silmeye başladı. Silme  işlemi  bitince  babası;

-Tekrar  yaz  bir şeyler.

-Baba amacın  nedir? Dedi  Ali  biraz  durumdan  sinirlenerek…

 -Sen  dediğimi  yap! Yaz. Bunun üzerine  tekrar  bir  şeyler  yazdı. Bunu gören  babası;

-Sil. Dedi. Ancak  Ali  artık sinirlenmişti.

-Allah  aşkına baba! Söyler  misin?

 – Peki. Dedi  gülümseyerek. ‘Söyle  bakalım  o kadar  yazdın  ve  sildin. Peki  kağıt  halâ  beyaz mı?’

-Evet  halâ  beyaz. Bakışlarındaki şaşkınlığın yerini  soru  sorarcasına bir  hal  almıştı. Bak  oğul! ..

Bak  oğul! Evlilik de  bu  beyaz  kağıt  gibidir. Eşinden hoşuna  gitmeyecek  birtakım  özellikler  göreceksin. O da senden  görecektir. İki  farklı  insansınız  ve  artık  bir  arada yaşayacaksınız. Bu  süreçte  birbirinizden  göreceğiniz  eksiklikleri, hataları  silmelisiniz ki  bu tertemiz  evlilik  sayfanız  kararmasın! Her  daim  noksanlıkları  örtecek, silecek  bir  anlayış silginiz  olsun. Birbirinize  olan  saygı, sevgi  ve ilginizi  hep  yüksek  tutun. SİLGİ de  BİLGİ de  beş  harfli  kelimelerdir  ve  bu  kelimelerin  baş  harflerini  atarsak ‘İLGİ’ olur. İlginizi yitirmeyin. Dediklerimi  sakın  unutmayın! Der  ve  yavaşça  ayrılır…

Her  evlilik  yeni  bir  ocaktır. Topluma  yön  veren, yeni  nesilleri  yetiştiren  bir  ocak… Eşlerin birbirlerine  olan  sevgi, saygı, ilgi  ve  alakaları  bu  ocağı  daima  ayakta  tutacaktır. Dolayısıyla  sağlam  direklere  dayanmış  bir  aileden de  sağlıklı  nesiller  yetişecektir. Umarız Sizinde 14  Şubat  Sevgililer  Gününüz  kutlu  olsun. Allah’a  emanet  olun!…