İnsanlığın ihmal edildiği bir "İslamlık" anlayışı, "yerdekilerin sevgisini kazanmadan göktekinin rızasını kazanabileceğimizi zannetmek" gibi trajikomik bir yanılgıya götürür!

Bir şeyi yanlış bilmek hiç bilmemekten çok daha zararlıdır. Bu nedenledir ki köhneleşmiş yığınlarını "bilgi" zannettiğimiz sürece “bilge insan” olma şansını asla yakalayamayız!

Genetiği değiştirilmiş bir gıda maddesinin (GDO) yol açtığı zarar çoğunlukla bireyseldir ve yalnızca sağlığınızı etkiler. Ancak genetiği değiştirilmiş bir din (GDD), inanç ve fikir dünyamızdan tutun da Allah ile olan ilişkilerimize kadar tüm bireysel ve toplumsal hayatımızı etkiler. Şöyle ki:

*Allah rızası bahanesiyle Allah adına uydurulan türlü türlü ibadetlerle ibadet hayatımız alt üst olur!

* Ahlaklı/erdemli olmayı esas alan ilahi fıtrat ilkeleri, fıkıh ilkelerine kurban edilince “dindarlığın” yerini “dincilik” alır ve toplum hayatı bozulur!

*Şeyh, kutb, gavs, kâinat imamı, mesih, mehdi vs adıyla Tanrıdan rol çalmaya çalışan birtakım zevatın insanları kendilerine kul/köle haline getirmesiyle sadece Allah tasavvurumuz değil inanç dünyamız ifsat olur!

*İnsanlık/Müslümanlık yerine, hizipçilik/mezhepçilik/tarikatçılık ve cemaatçilik üst kimlik haline getirilince de gördüğünüz gibi Müslüman coğrafyanın genetiği bozulur!!!

Özellikle dinle ilgili konularda cehaletin asıl nedeni kesinlikle insanların az şey biliyor oluşları değil, tam tersine gereğinden fazla yanlış bilgiyle aklın üzerinin örtülmüş olmasıdır. Fıtratımız ile doğrular arasındaki bu virüsleri ve kül yığınlarını yok ettiğimizde aklımızda parlayan alevlerin aydınlığı ile vahyin nurunun buluştuğunu fark edebiliriz !

Allah’ın kullarına hayat yolculuğunda kelimenin tam anlamıyla “yol rehberi” olmak üzere gönderdiği Kuran’ın yaşamla bağını koparıp bütünüyle işlevsiz hale getirmek istiyorsanız;

1- Her şeyden önce onu anlaşılan değil, okunarak ibadet edilen bir kitap haline getirin!

2- Cenazelerde, mezarlıklarda, mevlit törenlerinde okuduğunuz gibi anlamadığınız bir dille sürekli hatimler indirip sağa sola üfleyin!

3- Ola ki densizin(!) birisi çıkar da kendi diliyle okuyup Kuran’ı anlamaya kalkışırsa, Allah’ın sadece Arapça olarak okumak şartıyla her harfine on sevap vereceğini, zira Allah Latin harflerini sevmediğini hatırlatın!

4- Ayetleri şifa niyetiyle cinsel iktidarsızlıktan tutun da baş ve diş ağrılarına kadar hastalıklarınız üzerine okuyup üfleyerek Kuran’a tıbbî ilaç muamelesi yapın!

5- Onu anlamanın geçmişte yaşamış elit bir tabakanın yetkisinde olduğunu, bize düşenin ise “onların anladığını anlamaya çalışmak” olduğu fikrini yayın!

6- Esas olanın Kuran’ın batınî (gizli) yorumu olduğunu ve bunu da sadece kerameti kendinden menkul evliya ve şeyhlerin bilebileceğini savunun!

7- Allah, Kuran’a inanmayanların bile ona dokunup okuyabileceklerini beyan ederken siz zinhar abdestsiz Kuran’a dokunulamayacağını söyleyerek Müslümanlarla Kuran arasına dini engeller koyun!

8- Hatimci ve ölü soyguncularının ekmek teknesi haline getirdiği yetmezmiş gibi; cinci, falcı, medyum ve muskacı bilumum insan görünümlü şeytanları rant aracına dönüştürün!

9- Cifr, ebced vb. her türden harf ve rakam cambazı hurûfîlerin sözde Kuran’dan mucize üretmek adına onu adeta fantezilerini tatmin eden bulmaca kitabına dönüştürün!

10- Sonra da her mahallede bir cami olduğu halde toplumsal cinnet psikozuyla neden ahlaksızlık girdabında boğulmamak üzere çırpınıp durduğumuzu düşünün durun!!!

Hali hazırda toplumda icra edilen din… Bilmem yanılıyor muyum?