Yazıma başlarken, öncelikle ‘’Karesi Haber ’’ sitesine  göstermiş olduğunuz ilgiye  ve bizlere iletmiş olduğunuz olumlu-olumsuz  eleştirilerinize teşekkür etmek istiyorum.

İnsan yaşamında kısa ama hasrette uzun bir dönemden sonra ‘’Karesi Haber’’ de birlikte olduk. Gazeteci  insanlarla toplumun her kesimiyle ve genellikle okurlarıyla her an iç içe olmak zorunda olan insandır. Ülkesinin,ilinin,ilçesinin,köyünün yüzlerce sorunlarıyla birlikte yaşar.Gazeteci sorunların ve toplumun aynasıdır.Yeter ki gücünü haklıdan ve doğrudan yana kullansın.Gazetecilik gerçekten zor bir iştir,zor olduğu kadar da ciddi iştir.Eğer işinizi seviyor ve ciddiye alıyorsanız omuzlarınızda çok ağır  bir yük ve sorumluluk var demektir.

Mahalli basında yıllarca Balıkesir’de hizmet vermiş olan yerel gazetelerin ciddiyeti okurlarının güveniyle büyümüştür. İnternet gazeteciliği bir başka rüzgar…Fazlaca kapılmamak gerekir.Ancak değişmeyen doğrular her yerde ve her zeminde doğrudur. Doğrudan  ayrılmayacağımızı  ümit ediyorum. Hani bazen eğri oturup doğru konuşalım derler ya ben buna karşıyım.Amacımız doğruyu konuşmaksa doğru oturup doğru konuşmak daha doğrudur.İşte  Karesi Haber doğrudur ve doğrudan yanadır.

Tarafsızdır. Doğru ve tarafsız haber düsturunu oluşturmaktadır.Tarafsızdır dedik ancak taraftarsızdır demedik.Bizi bir yerlere taraf göstermeyin,tarafız ancak doğrudan tarafız.Ya doğruya  taraf  olacağız  ya  yalana bertaraf… Ağzı bol laf yapan kalemşorlar utanacak.Çamur atacaklar…Düzmeceleri çok meşhurdur,Arif  Meşhur’dan öteye…Hakkını veririz Sezerin.

Yağdanlıkla işimiz olmaz.Bugün Karesi Haber’in  ilkeli,dürüst haberciliği,taviz vermez tutumu,devlet menfaatlerinin kişisel menfaatlerden önde tutulmasının eseridir.Böylesi bir  haber  sitesinde  yazı  yazmak ve siz saygıdeğer okurlarla birlikte olmak benim için gurur vericidir.

1982 yılında başladığım muhabirlik  yaşamım süresince  birçok haber patlattım,araştırma  hazırladım.

Yüzlerce yazım yayınlandı.Çeşitli dergilerin yanı sıra Türkiye,Milliyet,Günaydın,Güneş.Yeni Asır ve  Hürriyet gibi gazetelerde çalıştım.

Şimdi internetin bu yeni web sitesinde adına ne derseniz deyin bu köşeden yazacağım.Şimdiye kadar yazdıklarım nedeniyle bana belki kızıyorsunuz.Belki de ‘’Helal olsun’’ diyorsunuz.Hangi doğrultuda olursa olsun görüşünüze saygım sonsuzdur.Halk efkarının bir aynası olan Karesi  Haber  sizlerle birlikte adından çok söz ettiren bir haber sitesi olacak mı  bekleyip  göreceğiz. Desteğiniz hizmete susamış olan bu toprakların müreffeh kılınmasında;görüş,düşünce,öneri ve yapıcı eleştirilerinizle bize yoldaş olacağınız ümit ve temennisiyle…Ne güzel söylemişti titrek sesli şair.Hani haksızda sayılmazdı…

Ne  gönül  uyanır  ne  kalem yazar,

Eğer  kalpte  bir  niyetin  olmazsa,

Herkes  aşık  olur  saza  tel  dizer,

Perdeyi  tutması  çetin  olmazsa.

 

Daha yeni kurulan doğru ve tarafsız haber sitesinde köşe yazısı yazmam için getirilen teklifi  tereddütsüz kabul ettim.İlçemizde bu tür sitelerin olması çoğalması çok iyidir.Doğruluk için yarış en güzeli…Kimseye vereceğimiz hesap yoktur,vicdanımızdan başka…Doğrudan ayrıldığımız gün hesabımız bitmiş demektir.

Engin hoşgörünüze sığınarak bu köşeden birlikte olma sevincimi paylaşıyor, sizlere ‘’Merhaba’’ diye  sesleniyorum. ismet04oguzkan@gmail.com veya 05385486036 görüş ve önerilerinizi bekliyorum.