"Şimdi anlıyorum ki öğrendiğim herşey bir yalanmış ". Ergenlik yıllarımda işte yukarıdaki gibi düşünüyordum. Okullarımızda tarih dersinde hatırlar mısınız bize kavimler göçü ve Altay dillerinden bahsederek aslen dilimizin buradan geldiğini şaman inancından, obalardan, moğollardan, boylardan ve diğer Avrupa'dan diğer her yere dağilmaktan bahsederlerdi. Burada yozlaşmayı, ahlakı, özü, değerleri, medyayı, sinemayı - dizileri, televizyonu, internetteki bazı makaleleri, insanlarda ki hoşgörüsüzlüğü, çıkarcılığı, bu soysuzluğu, değerlerin kaybedilmesi vb gibi; konuları ele alacağız. Yukarıdaki paylaştığım resimden de ya da aşağıdaki yazımdan da anlamışsınızdır. 

"Oşi yapguda tahunyan garaduşşengu hayatenlenam hapuoşsung" diye yazsam ne anladınız. Ama uydurma da olsa, hiçbir anlamı da olmasa bu Altay dili sizin öz diliniz işte ama siz nasıl konuştunuz. Sonradan İslam'ın yayılmasından bir dönem önce Farsça Selçuklu devleti zamanı, Osmanlı devleti zamanı arapça, yazı dili olarak arapça ve Farsça karması osmanlıca, sizler bunu bir dil gibi tanımladınız. Fars ve Arap kültürünü benimsediniz ama siz Arap ya da İran çevresinde değildiniz ki!

Bizim özümüz orta Asya'nın güney de Tanrı dağlarının olduğu Çin'in güneydoğusuna denk gelen Hindistan'ın kuzey sınırını geçmeyen yerden geldik orada yaşamıştık. Sonra özümüzü kaybettik. Değerlerden bahsediyorlar sonra özden ahlâkî değerler, yozlaşmak değerini kaybetmekten, özünü yitirmek, soysuzlaşmaktan bahsediliyor internette aratırsanız siz de bunu rahat göreceksiniz. Ama ben ilk makalemde ne yazdım 6 milyon yıl önce bizler diğer büyük maymunsularla yolu ayırmışız özün belli zaten insan olarak özün  bu beynin geliştikçe sen kendi değerlerini belirlemeye başladın fakat bu değerleri de hiçe sayan yine sensin.

Senin çok daha iyi olman gerekiyordu. Ortadaki kalplerle gördüğünüz ağacımızda olan bizi biz yapacak değerler var ki mutluluk, barış, hoşgörü, anlayışlı olmak, sevmek, önemsemek gibi davranışlar; fakat bizler herşeyde birbirimizi yozlaştırdık siyasette, ahlakta, mimari, sanatta hep bozulduk. Bunları daha da açarak geniş bir yelpazede bakacağız. Hep birlikte değerlendireceğiz. Tümünü sizler için daha iyi hâle getirebilmenin bir yolunu yine hep birlikte bulmaya çalışacağız. Sevgilerimle...