Merhaba sevgili okurlar başlıktan da anlaşılacağı gibi bu sözü duymak tüm motorsiklet tutkunlarının neredeyse kaderidir desek yanılmayız herhalde.

Çünkü trafikte,sokakta kısacası yaşamın her alanında fazla yer kaplamış olmamıza rağmen bizlerin kabulü zordur biraz toplumda. Motorcuları her türlü kazaya sebebiyet vermekle suçlayandan trafikte başımıza gelen her hadisenin müsebbibi motorcularmış gibi gösterenlere kadar neler neler yazılıyor,söyleniyor.Bizde varız yahu şu toplumda eleştirildiğimiz kadar ölüm bariyerleri gündem olmuyor. Katil bariyerler ölüme neden oluyor diye bağırdığımız sesimiz ne yazık ki ölüm haberleri ile gündeme geliyor. Bende bir motorsiklet kullanıcısıyım.

Balıkesir motorcu10lar kulübününde aynı zamanda üyesiyim.
Bakın birkaç şey anlatayım size motosiklet kullanıcılarıyla alakalı. Motosiklet öyle enteresan bir şeydir ki; sürücüler için bir kaçış, bir huzur ve mutluluktur. Bazen mutfağa su almaya gitmeye üşenen insanlar, motosikletleriyle yola çıkmadan haftalar öncesinden hazırlıklar yaparlar. Güneş doğmadan kalkarlar, doğayla ve huzurla bir an önce kucaklaşmak için. Normalde kavuran güneşin altında şapka takmayan insanlar,yazın o sıcağında kaskını takar ve giyinir de giyinirler (korumalı pantolonlar, ceketler, botlar...) sırf motosikletlerini biraz daha sürebilmek ve eve sağ salim gidebilmek için. 
Dikkat edin bir yerde bir motorcu kaza yapmışsa, motoru bozulmuşsa ya da bir sorunu varsa yoldan geçen tüm motorcular etrafına toplanır.

Diğer üyelerini tanımadığın büyük bir ailedir bu camia. Bir anda birleşiverip sahip çıkar birbirlerine. Dosttur hepsi, gerçek dost... Büyük bir ailedir hepsi.Haberlerde duyarsınız; kaskı var, korumaları tam ve her şey dört dörtlük fakat bir otomobil sapağı kaçırmamak için yolun en solundan en sağına direksiyon kırmış ve ölümle sonuçlanan bir kaza... Netice, yüreğe düşen ateş. Şimdi motorcuda mı kabahat yine? Motorcu mu çekilsin yollardan? Motor mu yasaklansın? Ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının ekseriyeti şehir içinde yaşanıyor. Yani motorcunun değil, otomobilin çok olduğu yerlerde yaşanıyor bu ölümlü kazalar... Kabahatli, yine motorcu!

Bazen hiç kabahatimiz olmadığında bile suçlu biz oluyorsak aslında tüm motorcuların sesi olmak adına tek bir ricamız var.Trafikte fark edilmek…Kasklar takıldıysa ilk rotada bir mola da verildiyse o halde İyi okumalar dilerim.