Balıkesir’in Bigadiç İlçesi İskele Mahallesi’ndeki Sağlık Merkezi’nde görev yapan tek doktor, ilçedeki imamların mobingi sonrası görevini bırakıp 112’ye geçti. Eski belde olan mahalle halkı şimdi doktorsuz kaldığı için ilçe ya da il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Bigadiç İlçe Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir İl Müftülüğü ve Bigadiç İlçe Müftülüğü bu kaosu durdurmak zorunda.

Bigadiç’in en büyük mahallelerinden biri olan ve Balıkesir Büyükşehir olmadan önce belde belediyesi olan İskele doktorsuz kaldı. İskele Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan tek doktor İbrahim Aydoğan, sağlık merkezi yakınındaki cami imamlarının mobingi sonrası görev yerinden ayrıldı.

Sağlık merkezi önüne araçlarını park eden imamları, ambulans ihtiyacı oluşabilir nedeniyle defalarca uyarmasına rağmen, topluma örnek olması gereken imamların baskısıyla karşılaşan Doktor Aydoğan, görevini bırakma kararı aldı. 112 Servisine tayinin isteyen Aydoğan’ın imamların insan sağlığını önemsemeyen ve mobing uygulayan imamları bahane ettiği öğrenildi.

Tek doktorlarının gitmesi üzerine mahalle sakinleri imamlara tepki gösterirken, sağlık hizmetleri için ilçe yada il merkezine gitmek zorunda kaldıkları için üzgün. Vatandaşlar, kimden güç aldıkları bilinmeyen ve toplum sağlığını önemsemeyen imamların bu gücü nereden bulduklarını merak ediyor.